Here are some Website optimalisatie tips

Om anno 2019 en 2020 gevonden te worden door zoekmachine Google is het toepassen van trucjes die in het verleden nog wel resultaat opleverden beter achterwege laten. Door de verbeterde rankbrain van Google ( is een zeer geavanceerd detectie van onnatuurlijk gedrag en blackhat seo ) mede door de computing capaciteit wordt dit ten zeerste afgeraden.

Toen ik Mathé Hoogeboom in het jaar 1996 begon bij een van de eerste ISP van Nederland was de wereld van online vindbaarheid en ranking veel eenvoudiger. In die periode 1996 t/m 2000 kon je al een top ranking realiseren door eenvoudig de naam van een topic/keyword in je domeinnaam op te nemen.

Als je vervolgens ook de Website optimalisatie tips metatags nog goed wist in te vullen zoals de titel en omschrijving was je als bedrijf doorgaans spekkoper! Maar de online wereld is veranderd en mega doorontwikkeld. Search engines zoals Google niet in de minste plaats. Dit komt mede door de enorme groei van websites en dus ook data die moet worden beoordeeld.

Deze groei is overigens ook mogelijk geweest door de verbetering van de
infrastructuur en betere digitale verbindingen, maar ook de kosten om een website te maken is enorm gereduceerd. Dit komt o.a. door de vele open source cms systemen die intrede hebben gemaakt. Denkt u hierbij aan het zeer populaire WordPress, en iets minder bekende Drupal en Joomla.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *